U bent hier:
»
Nieuws

Jongia Mixing Technology zet volgende week acht roerwerken op transport naar India. Het is het visitekaartje van het Leeuwarder metaalbedrijf voor Azië.De bewerking van de blokken titanium, een zeer kostbaar metaal dat in China, Rusland en de Verenigde Staten wordt gedolven, heeft het Sneker Titan voor zijn rekening genomen. Deze onderneming is gespecialiseerd in hightech apparatenbouw binnen de procesindustrie.

Vooral lassen van titanium delen is specialistisch werk dat bovendien nauw luistert. Zo is het laswerk in een speciaal gebouwde cleanroom gedaan door medewerkers van Titan in het pand van Jongia.

Peter Terpstra van Titan: ,,Er mag geen stofje bij komen, want dat is direct zichtbaar in de lasnaden en tast de kwaliteit daarvan aan. Dat kan niet in deze tak van sport. Om dit te voorkomen hebben we zelfs het vervoer van het titanium binnen het pand gedaan in afgesloten bakken en in de cleanroom weer uitgepakt.’’

Directeur Johan Postma stelt dat Jongia met de order van acht roerwerken voor een grote oliemaatschappij ,,een knetter van een referentie’’ afgeeft in Azië en elders in de wereld. ,,De klant is onder de indruk en erg tevreden over onze prestatie. We maken er niet de grootste marge op, maar ik zie het als een investering in de toekomst. Als je toegelaten wordt door dit soort bedrijven, die een transformatie maken naar de hoge Europese standaarden, dan kun je wel iets.’’

De samenwerking met Titan smaakt ook naar meer. Postma: ,,Friesland kent tal van metaalbedrijven, maar die zijn vaak veel op zichzelf gericht. Jammer, want als je als klein bedrijf ook naar de andere kant van de wereld wilt, heb je elkaar nodig. We zouden meer moeten upteamen met partners, elkaar moeten vertrouwen en samen risico’s durven nemen. Dan kun je klanten het hele pakket leveren. Worden ze blij van.’’

Postma ziet het helemaal voor zich: de provincie Friesland die over de hele wereld bekend staat als metaalregio waardoor ook de export een boost krijgt. Jongia zelf, dat met vijftig medewerkers een omzet realiseert van 12 miljoen euro per jaar, exporteert 75 procent van zijn mixers.

Ook voor Titan is het verre buitenland de markt. Zusterbedrijf Titan Salt, dat zich richt op de zoutindustrie, is zelfs voor 100 procent afhankelijk van buitenlandse orders. Terpstra: ,,Als we hier de handen in elkaar slaan, zijn we zomaar kerngebied voor de metaalindustrie.’’


Magnetisch roerwerk voor chemische industrie

Jongia’s laatste ontwikkeling is een magneet gekoppelde roerder, de Magitator, speciaal ontworpen voor chemische processen waar preventie van lekkage en productcontaminatie de hoogste prioriteit heeft. Het unieke ontwerp zorgt voor een hermetisch afsluiting waardoor geen mechanische afdichting nodig is. Dit type roerwerk kan toegepast worden in bijna elke chemische omgeving, inclusief processen waar hydrosulfinezuur, fluorwaterstofzuur, aminen, cyclische aromaten, isocyanides en NaOH worden gebruikt.

Jongia’s Magitator, een magneetroerder, heeft een revolutionair en robuust ontwerp. Sleutelelementen in het ontwerp zijn de stijfheid van de as, de keramische lager en de magnetisch koppeling. De stijfheid van de as zorgt voor minimale vibratie en het hermetisch afgesloten ontwerp garandeert dat er geen contact of contaminatie zal plaatsvinden tussen het product en de buitenomgeving. Verder is de noodzaak voor een afdichtingssysteem geëlimineerd door het gebruik van een magnetische koppeling.

Afbeelding: magitator newsletter achema

Chemische toepassingen

De nieuwe en gepatenteerde Magitator is speciaal ontwikkeld voor de chemische en farmaceutische industrie, waar bedrijven met uitdagingen zoals productcontaminatie, exotherme reacties en het werken met zeer agressieve producten te maken hebben.


Afbeelding: magitator newsletter 2

De Magitator kan toegepast worden in processen met vloeistoffen met lage viscositeit zoals bij de productie van:

 • Alcoholderivaten
 • Amiden
 • Chloorderivaten
 • Aromatische koolwaterstoffen
 • Verfijnde chemicaliën
 • Stookoliën

De Magitator kan gemonteerd worden in de wand of de bodem van de tank. Een motor wordt geselecteerd uit een reeks van 0,5 – 37 kW, afhankelijk van het proces en de productkenmerken.

Alle merken aan motoren/aandrijvingen kunnen geleverd worden, ook explosiebestendige motoren voor ATEX Zone 1. Elke Magitator wordt op maat gemaakt toegewijd aan het proces van de klant.


Reinigbaarheid

De reinigbaarheid van het ontwerp voldoet aan de meest stringente eisen met betrekking tot CIP en SIP volgens EHEDG, FDA/EC1935:2004. Naast de nadruk op het hygiënisch ontwerp, is de magneetroerder ook gemaakt voor een onderhoudsvrije levensduur.

 • Geen noodzaak voor reparaties aan de afdichting
 • Makkelijk schoon te maken roerelement
 • Eenvoudige separatie van de motor en roerwerk

De Magitator reduceert onderhoudskosten significant!


Volg ons op Linkedin!


 


Deel dit artikel met collega's en kennissen:


Jongia bouwt bestaande vergister om met uniek mix concept


Afbeelding: Vergister roerder met restroerder Waterschap

Aan de Stegge is een contractor die ook meerwaarde aan haar klanten wil bieden en heeft het aangedurfd om een beter concept dan in het bestek stond voorgeschreven voor te stellen aan de opdrachtgever. Met het betere concept levert Aan de Stegge aan Waterschap Brabantse Delta uiteindelijk met de Jongia roerders een bedrijfszekere installatie voor minimaal 15 jaar welke zorgt voor het beste procesresultaat tegen de laagste TCO. 
Jongia levert aan veel innovatieve vergister projecten haar top entry roerwerken, waarbij onze roerkennis, proceskennis, innovatiekracht en betrouwbare roerwerken door de klanten als grote meerwaarde worden erkend, zoals aan:

•    Aben Recycling in Wanroy (8 vierkante vergister compartimenten van ca. 4.000 m3 elk in een rechthoekige tank)
•    Aben Recycling Westdorpe (9 vergisters a 9.000 m3 en 4 hydrolyse/mix tanks van 2.500 m3)
•    Ephyra vergister van Royal Haskoning DHV in Tollebeek (3 compartimenten vergister)
•    Biogas Leeuwarden van Oosterhof Holman in Leeuwarden (vergisten van snoeihout en gras)
•    Croda in Gouda (vergister van alleen glycerine)
•    Orgaworld Amsterdam (Greenmills project Europaas grootste natte biomassa installatie)
•    Energen Biogas in Cumbernauld Schotland (Englands grootste industriële vergister installatie)
•    Van de Groep in Spakenburg (vergisten van visafval etc.) 
•    Darling/Ecoson in Denderleeuw België (vergisten van slachtafval)
•    Verder hebben we ook geleverd in landen als USA, Engeland, Filippijnen, Seychellen, Palestina, Griekenland, Roemenië, Servië, Puerto Rico, Ierland, Polen, Letland, Estland, Frankrijk, België, Bulgarije etc.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Bart Brouwer (b.brouwer@jongia.com of 0031615095242).


Industrie draait op mixers van Jongia


Mixerfabriek klutst zich naar hoger niveau

Afbeelding: render gebouw

Mega-investering maakt omslag mogelijk

LEEUWARDEN Bijna niets blijft zoals het was bij Jongia Mixing Technology in Leeuwarden. Maken is goed, inspireren is beter, is het nieuwe motto van de roerwerkenfabriek.

Geschreven door: Irene Overduin (Leeuwarder Courant)

Alles gaat over de kop bij Jongia. Het fabrieksgedeelte krijgt er binnenkort 1500 vierkante meter bij en groeit zo met ongeveer 40 procent. Op de eerste verdieping is de verbouwing van het kantoorgedeelte al in volle gang.

Alle hokjes zijn gesloopt, er komt één grote zaal. ,,Mensen mailden elkaar. Ze moeten met elkaar práten’’, zegt directeur Johan Postma over het kantoorpersoneel. Zelf krijgt hij er ook een bureau. Bij een Elfstedentocht zitten de engineers, de klantenservice, de salesmensen en de administrateurs straks eersterangs: 50 meter verderop stappen de rijders de bevroren Zwette op.

Jongia (50 medewerkers) is tachtig jaar oud en maakt industriële roerwerken. De roerders met vaak meterslange assen mixen overal ter wereld alles wat er te mixen valt. Margarine, chocolade, mest, verf, zout, papierpulp, bitumen, bio-ethanol, tandpasta, lotions. Het is slechts een greep.

,,We hadden nog twintig jaar op dezelfde weg kunnen doorgaan, maar op den duur verlies je het’’, zegt Postma. Hij overtuigde de aandeelhouders dat het bedrijf tot veel meer in staat is, en kreeg het fiat voor een miljoeneninvestering.


Alles nieuw

Alles is opnieuw doorgedacht, alsof er geen oude fabriek was. Werkprocessen, looplijnen, integratie van arboregels, ,,de hele flow, de hele logistiek, het wordt allemaal veel efficienter.’’ Er komen nieuwe machines, drie nieuwe putten en torens waarin de roerwerken getest worden, een inpandig laad- en losstation, meer opslagruimte, en eindelijk ook een showroom.

,,De vorige directeuren hebben geschoffeld, ik ga het bedrijf laten groeien en bloeien’’, zegt Postma. Hij nam vier jaar geleden de leiding over en vond op de planken werktekeningen voor de prachtigste apparaten. Nooit iets mee gedaan. H. de Jonge, de joodse grondlegger die in 1937 uit Duitsland vluchtte, was een topontwerper, memoreert Postma. Keerzijde was een matig ontwikkeld gevoel voor marketing en sales. ,,Bij Jongia was het altijd: ‘it is bêst genôch. Ze maakten meer voor dezelfde klanten.’’


Meedenken met de klant over mogelijkheden

In de nieuwe opzet wil Postma veel eerder dan voorheen aan tafel zitten bij klanten, meedenken over oplossingen, dwarsverbanden leggen met andere disciplines. ,,We maken de omslag van productgeoriënteerd naar procesgeoriënteerd. We zetten in op advisering en op innovatie.’’ En natuurlijk komt daar maakwerk achter weg.

Hoe hoger in de keten, hoe beter de verdiensten. Postma. die een internationaal verleden heeft bij technologieconcern Mitsubishi: ,,Het is interessanter. Je kunt veel creatiever zijn. Inspireren, risico’s nemen. Dat is wat ik wil.’’ Waarna hij vertelt over een bedrijf dat insecten wil roeren. En hoe leuk het dan is dat Jongia een oplossing kan aandragen die in een ander land al eens voor een heel andere toepassing is bedacht, voor een biovergister bijvoorbeeld.


Innovatie

Enthousiast: ,,Volgende week staan we op de beurs met ons nieuwe magneetaangedreven roerwerk. We bouwen een doorzichtig bassin en gooien er feestsnippers in, zodat je precies kan zien hoe de stromingen gaan. Of het lukt, weten we niet, maar we gaan het gewoon doen.’’ De crux van het nieuwe roerwerk? Het is gegarandeerd 100 procent vrij van bacteriën, en daarmee een potentiële in de ultrahygiënische voedingssector.

De nieuwe werkwijze zal in twee jaar tijd 30 procent meer omzet brengen, verwacht de directeur. Ook al omdat ‘Leeuwarden’ meer gaat doen voor haar Duitse partnerbedrijven Heinkel, Comber en Bolz. Het kwartet stuurt bovendien nieuwe agenten Azië in en richt er een assemblagefabriek op waarvan Jongia toeleverancier wordt. Als de plannen aanslaan, denkt Postma tien extra werknemers nodig te hebben.


Jongia's Magitator

Klik hier om de 3-D animatie video van Jongia's laatste innovatie, de magneetroerder Magitator, te bekijken.

Jongia Magitator animation

Mest vergisten met hout

Link: href=
Wim Vrieling van Biogas Leeuwarden bij de mestvergister in aanbouw die de Leeuwarder wijk Techum gaat voorzien van warm water. FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

Artikel Leeuwarder Courant 25 mei 2016

Binnenkort wordt de nieuwe mestvergister op de Dairy Campus opgestart. Er gloort perspectief voor boeren en gemeenten.

Tot medio 2012 verwarmden de koeien van de Dairy Campus de huizen in Techum. De mest van de dieren werd samen met maïs vergist en het biogas werd getransporteerd naar de Leeuwarder nieuwbouwwijk waar er stroom en warmte mee geproduceerd werd. Maar door technische problemen en de hoge maïsprijzen trok Dairy Campus in dat jaar de stekker uit de vergister en moesten de Techumers het weer doen met gewoon aardgas.

In augustus is het weer de beurt aan de koeien. De Amerikaanse bedrijven Evergreen Energy en Clark Technology hebben zich samen met Universal Energy Solutions van de Leeuwarder ondernemer Piet van der Hoop en het Fûns Skjinne Fryske Enerzjy verenigd in Biogas Leeuwarden en op dezelfde plek een gloednieuwe mestvergister laten bouwen. Uitgerust met een technologie waardoor er wel rendabel koeienmest vergist kan worden. In juni wordt de productie opgestart en in augustus moet er weer voldoende biogas beschikbaar zijn voor Techum.


Houtachtige substanties

Het bijzondere aan de vergister is dat de installatie biogas weet te winnen uit houtachtige substanties zoals takjes, bladeren, houtsnippers en bermgras. Dit is op kleinere schaal aangetoond in de installatie van Evergreen Energy. Het project op de Dairy Campus moet aantonen of deze technologie ook werkt op grote schaal.

Voor ze in de vergister belanden, worden de koeienmest, het bermgras en de takjes eerst vermalen in een zogenaamde biogrinder en overgeheveld naar een hydrolysetank waar de celstructuur opengebroken wordt. Door dit laatste kunnen de bacteriën het materiaal beter benutten en meer biogas produceren met bovendien een hoger methaangehalte. Nieuw in de vergister zijn ook de mixers, gemaakt door Jongia in Leeuwarden, die voor een voortdurende menging zorgen van de te vergisten substantie, benadrukt directeur Wim Vrieling van Biogas Leeuwarden.


Twee keer zoveel

De hoop en de verwachting is dat de Amerikaanse mestvergister twee keer zoveel biogas produceert als zijn voorganger: 1000 kuub per dag in plaats van 500. Het doel is om de helft van de biogasproductie op te werken tot aardgaskwaliteit en te injecteren op het gasnet.

Als de vergister naar behoren functioneert, biedt dat perspectief voor vooral veehouders en gemeenten. De boeren hoeven geen voedsel meer te gebruiken, zoals maïs, en ze zijn niet meer afhankelijk van dure bijproducten. Gemeenten zijn veel goedkoper uit met hun groenafval. De initiatiefnemers hebben er alle vertrouwen in. Ze mikken op een mondiale markt, weet Vrieling.

In Oekraïne, Turkije en enkele Afrikaanse landen zijn soortgelijke projecten in voorbereiding.


Internationaal samenwerkingsverband Biogas Leeuwarden bouwt een innovatieve vergister

Het internationaal samenwerkingsverband Biogas Leeuwarden BV, Adverio Engineering BV en Oosterhof Holman ontwerpen en bouwen een innovatieve mestvergister op de Dairy Campus. De totale kosten die gemoeid zijn met het project bedragen 6 mio euro en worden gefinancierd door de FSFE (Fûns Skjinne Fryske Enerzjy) en het Nationaal Groenfonds.

Adverio Engineering BV ontwerpt het project en Oosterhof Holman is aangesteld om de faciliteit te bouwen. Jongia Mixing Technology is gevraagd om de innovatieve mixers te ontwerpen en leveren voor dit biogas project. Jongia is Nederlandse marktleider op het gebied van roer- en mengtechnologie. Dankzij uitgebreid onderzoek en ontwikkeling in ons lab/testcentrum, ons ontwerpprogramma voor roerders en in-house productie te Leeuwarden kan Jongia haar klanten een optimaal procesresultaat met het laagste energieverbruik en total costs of ownership (TCO) garanderen.

Gedurende de engineeringfase van het project hebben er diverse bijeenkomsten met de procesengineers van Adverio plaatsgevonden om het proces en de gewenste procesresultaten te bespreken. Jongia heeft gebruik gemaakt van haar eigen ontwerpprogramma voor de roerders en CFD-modellering om de berekeningen voor het roerderontwerp en de procesresultaten te onderbouwen. Deze resultaten en Jongia’s referenties in complexe vergisterprojecten overtuigden Adverio en Oosterhof Holman dat Jongia de beste oplossing kon leveren en de juiste partner was voor hun project.


Dairy campus

Het ambitieuze Dairy Campus project van Wageningen University & Research Centre (WUR) in Leeuwarden werd gestart in 2007 met als doel duurzamere en efficiëntere manieren te onderzoeken om zuivel te produceren. Onderdeel van de plannen was om eind van vorig jaar 520 melkkoeien te houden en mestverwerking is hier een toenemend belangrijk onderdeel van. Het Biogas Leeuwarden project behelst onder meer de constructie van een zogenaamde plug flow-vergister en daarnaast zal de bestaande vergister omgebouwd worden zodat nieuwe technologie ontwikkeld door een aantal partijen uit Friesland en de USA toegepast kan worden.

Afbeelding: Digester Adverio 1

Doorbraak ‘Hogen’ technologie


Het geplande proces met de ‘Hogen’ technologie is vergelijkbaar met hoe een koe gras verteert.

 1. Vermalen (kauwen) van het voedsel tot korte vezels met de ‘biogrinder’.
 2. ‘Hydrolyse' (maag) om de cellulosemembranen open te breken.
 3. De propstroomreactor of plug flow reactor (darmen) bestaat uit afzonderlijke zones met specifieke bacteriën die de biomassa effectief in biogas kunnen omzetten.
 4. Na de scheiding van het restmateriaal wordt de vloeistof terug in het proces gebracht en de droge substanties (geurloos) kunnen gebruikt worden als biomest.

 
Piet van der Hoop, initiator van Biogas Leeuwarden: “We hebben een sterk consortium samengebracht om dit project te realiseren. Ik ben erg blij dat we nu echt aan het werk kunnen.”
 
Michel Hendriks, fund management FSFE: “In de afgelopen jaren hadden veel vergisters financiële problemen. Een technologie die biogas uit biomassa zoals mest en bermgras genereert zou een enorme impuls kunnen opleveren voor deze sector. De Dairy Campus is bij uitstek geschikt om als zowel nationaal als internationaal als rolmodel te dienen. Het is ook een uitstekende locatie om het project Biogas Leeuwarden te realiseren.”


Over Biogas Leeuwarden BV

Biogas Leeuwarden BV is een consortium opgezet om de nieuwe vergister te realiseren. Het wordt aangestuurd door Clark Technology LLT, Evergreen LLT en ondersteund door Adverio Engineering BV. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Vrieling (wvrieling@adverio.eu), directeur Biogas Leeuwarden BV.


Volg ons op Linkedin!Deel dit artikel met collega's en bekendenVierkante tanks met optimaal vergister-proces

Artikel Bioenergy Inside magazine.

Gebroeders Jan en Toine Aben uit Wanroij (Noord-Brabant) runnen een familiebedrijf genaamd Aben BV. Het bedrijf is actief in melkveehouderij, varkenshouderij en recycling met een biogas plant. Deze activiteiten zijn verspreid over vier verschillende locaties.

In 2014 heeft Aben Recycling contact opgenomen met Jongia Mixing Technology. Aben was op zoek naar een roertechnologie-leverancier die roerders kon leveren voor vierkante tanks met een optimaal vergister-proces. Aben had de intentie om een rechthoekig betonnen bassin te bouwen van 40x80m met een volume van 32,000m3, verdeeld in acht segmenten van 20x20x11m. Het gekozen ontwerp zou Aben bouwruimte besparen en de tankcompartementen erg compact maken.

Lees het volledige artikel hier.

Afbeelding: Biogas Aben 1

Volg ons op Linkedin!Nauwe samenwerking tussen Titan Projects & Jongia

Afbeelding: salt Saline newsletter achema klein

Jongia werd door Titan Projects, specialist in het wereldwijd leveren van complexe procesapparatuur, gevraagd om roerders aan te bieden voor een project in de zoutwinning in Oostenrijk. Meer dan negen maanden lang werd er samen met Titan gewerkt aan het finetunen van de roerderspecificaties om te voldoen aan de eisen van de eindklant en zo de order binnen te halen.

Jongia had ervaring met roerders in de zoutwinning bij Frisia Zout in Harlingen, onderdeel van ESCO (European Salt company). Daar leverden wij roerders die al ongeveer 20 jaar draaien in een soortgelijke toepassing. Het onderhoud van deze roerders wordt overigens ook door ons verzorgd. Deze prima referentie in combinatie met CFD analyses, onze flexibele opstelling, snelle reacties en de gezamenlijke (proces)technische discussies waren bepalend en overtuigden zowel Titan als de eindklant van onze kunde en kennis. Uiteindelijk waren wij daardoor de concurrentie voor.


Het project

Vanzelfsprekend zijn wij er trots op dat Titan ons de opdracht gaf voor dit prestigieuze project. De order bestaat uit de levering van 4 roerders, 3 vervangende assen voor bestaande roerders en installatie en supervisie op locatie door onze ervaren servicetechnici. Efficiëntie en roergraad waren focuspunten bij dit project waarvoor wij dankzij onze kennis van roertechniek en state of the art engineering de opdracht kregen.


Mixing effiency

De 4 roerders zijn speciaal ontworpen om de tijd benodigd voor clarificatie van de vloeistof met meer dan 50% te verminderen. Het uiteindelijke resultaat was een vermindering van de benodigde tijdsduur met 65%. Drie van de geleverde roerders worden gebruikt om CO2 te in te brengen in een vloeibare substantie. Het ontwerp van de sparger samen met speciale roerelementen zorgden voor een meer dan 50% kortere reactietijd.Onze klant aan het woord

Koos Boersma, een van de eigenaren en directeur van Titan Projects, verwoordt het zo:

"Wij hadden meteen al bij de eerste gesprekken met Jongia een goed gevoel over hun expertise en de goede referenties die ze hebben in deze markt en dan met name bij Frisia Zout. Voor het project Frisia was de mede-eigenaar van onze Amerikaanse vestiging constructie manager en het proces is gelijk aan dat in het Oostenrijkse zoutwinningsproject. Uiteindelijk waren het Jongia’s flexibiliteit in het met ons meedenken in de pre-engineeringsfase en hun snelle reacties die de doorslag gaven om met hen in zee te gaan. Jongia was de concurrentie een stap voor en het werk dat ze deden in het voortraject was helder en overtuigend. Ik ben erg tevreden over de nauwe samenwerking met Jongia en over de procesgarantie die ze afgaven voor wat betreft de werking van de roerder die onze verwachtingen overtrof!"

 


Installatie & Ingebruikname

Afbeelding: Service bus

Onderdeel van de levering was de installatie en ingebruikname van de roerders en assen. Onze gespecialiseerde servicemonteurs reden in hun goed uitgeruste servicevoertuigen naar de locatie in Oostenrijk.De installatie werd in korte tijd tot tevredenheid uitgevoerd en daardoor kon de ingebruikname binnen het gestelde tijdspad plaatsvinden. De eindklant is erg tevreden over onze hands-on vaardigheden en onze kennis en kunde van roerders en natuurlijk niet in de laatste plaats over de werking van de roerders die de verwachtingen ruimschoots overtreft!

Dankzij deze succesvolle levering heeft Titan ons de opdracht gegund voor nog eens 4 roerders.


Van dichtbij

Een aantal detailfoto's: 


Teamwork


Volg ons op Linkedin!
Deel dit artikel met collega's of bekenden:


Jongia, Terlet en Heinkel winnen Hartong Trofee 2014

Directeur Johan Postma van Jongia Mixing Technology nam afgelopen dinsdagavond 30 september de Hartong Trofee in ontvangst van voorzitter Tom Pruymboom van de Machevo & Bulk vereniging. Jongia ontving deze prijs voor de beste standpresentatie op de beurs Industrial Processing 2014.

De jury bestond uit de heer René Frencken van Westside Art & Fashion, de heer Wulfred Hoefsloot van Six Senses, de heer Martijn de Weerd van De Jaarbeurs en mevrouw Cynthia Meijer namens de Machevo & Bulk Vereniging.

Jury voorzitter René Frencken roemde alle vier genomineerde beursdeelnemers; Actemium, Jongia, J-tec en Tetrapak voor hun standpresentatie. Jongia is tot winnaar verkozen door de gastvrijheid van het personeel en de praktische toepassing van de getoonde equipment voor het bereiden van lekkers voor de beursbezoekers.

De Hartong Trofee is een initiatief van de Machevo en Bulk Vereniging en wordt al sinds 1983 uitgereikt aan het bedrijf met de beste standpresentatie. De wisseltrofee is genoemd naar wijlen de heer Ir. F.L. Hartong, voorzitter van de Vereniging Machevo en grondlegger van de toenmalige Machevo beurs (tegenwoordig Industrial Processing). De wisseltrofee is een kunstwerk ontworpen door beeldend kunstenaar Nico van Lierop.

Afbeelding: jongia-wint-hartong-trofee-3217
Hartong Trofee 2014 op de Jongia stand

Aanstelling van Johan Postma als Operations Director

Per 1 juli 2013 is Johan Postma gestart als Operations Director bij Jongia. Zijn voorganger Cees de Graaf gaat de rol van Senior Supply Chain Project Manager vervullen binnen de Stibbe Management groep.

Na een opleiding Industriële Bedrijfskunde in Leeuwarden heeft Johan diverse manufacturing functies bekleed bij Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe (MCFE). Vanaf 2002 was hij als General Manager Manufacturing verantwoordelijk voor de productiefaciliteit voor heftrucks van MCFE in Almere. Met Johan haalt Jongia gedegen professionele manufacturing ervaring binnen om haar ambitieuze groeidoelstellingen te implementeren. We wensen Johan met zijn nieuwe team veel succes.


Zakendoen in Turkije


Bedrijfsbezoek NPT

Organisator: Nederlandse Procestechnologen NPT/Jongia Mixing Technology/Striko

Proces technologie is terug te brengen tot een beperkt aantal "unit operations". Eén daarvan is mengen. Jongia Mixing Technology is specialist in dynamische mixers. Om een compleet programma te maken is Striko Verfahrenstechnik uitgenodigd een deel van deze middag te verzorgen, Striko is specialist in statische mixers.

Door haar jarenlange ervaringen is Jongia goed op de hoogte van verschillende processen. Daardoor wordt Jongia ook regelmatig gevraagd om haar proceskennis in te zetten voor het oplossen van roertechnische uitdagingen. Enkele voorbeelden:

- Voorkomen van luchtinslag

- Drijvende en zinkende delen in een vloeistof homogeen inmengen

- CFD analyses maken om aan te tonen welke positie het roerwerk zal dienen te hebben.

Evenals Jongia geldt ook voor Striko Verfahrenstechnik dat ze de apparatuur in eigen fabriek maakt. Striko heeft 35 jaar ervaring in het ontwerpen (en bouwen) van statische mengers voor de proces industrie. Naast standaard oplossingen kunnen de deskundigen van Striko ook een speciale oplossing aanbieding voor het statisch mengen van alle media te verpompbaar zijn.

Twee bedrijven met zoveel ervaring en kennis in het mengen, dat moet een interessante middag opleveren voor proces techneuten!

Naast de presentaties is er voldoende tijd ingeruimd voor:

- een rondleiding door de fabriek van Jongia.

- enkele demonstraties van Statische en Dynamische mixers in het proeflab

Klik op onderstaande link voor een verslag van deze bijeenkomst:

http://www.bulkgids.nl/nieuws/sterk-jongia-seminar-over-liquids-menging-2299.html#0

 


Voedselingrediënten producent kiest voor Jongia

Een groot uitbreidingproject voor een nieuwe klant in Nederland in 2011 wordt ingevuld met Jongia mixers. Na een intensieve pre-sales samenwerking tussen het projectteam van de klant en de specialisten van Jongia is er gekozen voor de kwaliteit van Jongia Mixing Technology. Het betreft totaal 13 mixers waarmee de productiecapaciteit flink wordt uitbreid. Begin 2012 zal het uitbreidingsproject operationeel moeten zijn.

De producent
De Producent verwerkt tarwe en maïs tot zetmeel, zetmeelderivaten en glucosestropen. Deze producten dienen als grondstof voor de producenten binnen de voedingsindustrie, waaronder banketbakkerijen, brouwerijen, drankfabrikanten, zuivelbedrijven en bakkerijen.

Oplossing
In overleg is gekozen voor het robuuste mixer type NS uit het assortiment van Jongia. Dit type mixer is zeer geschikt voor dit project omdat er met langere assen zonder bodemlager gewerkt wordt. In het ontwerp wordt met zelfuitlijnende lagers en makkelijk toegankelijke lagerstoelen gewerkt die een lange levensduur waarborgen . Daarnaast worden er ook mixers van het type TD toegepast. Dit minder zware mixer type is met extra lagers in het lantaarnstuk uitgevoerd wat zorgt voor een solide constructie en een lage bouwhoogte. De modulaire opbouw van beide type mixers maakt dat het onderhoud eenvoudig is en zo blijft de “cost of ownerschip” laag

Jongia Mixing Technology
Jongia is sinds 1937 leverancier van mixers en mengers. De marktsegmenten waarin Jongia opereert zijn: Food, Chemie,Petrochemie, Pharma, Renewable Energy en (Waste) Water Treatment. In deze segmenten heeft Jongia in meer dan 75 jaar in Nederland , België, Duitsland een naam opgebouwd die staat.
Door de globalisering van de afgelopen decennia is export in en buiten Europa steeds belangrijker geworden. Vooral het hoge kennisniveau binnen Jongia en een uitstekend kwaliteitsniveau zijn de basis van deze wereldwijde behoeften naar producten uit Leeuwarden. De export wordt lokaal ondersteund met behulp van een dochteronderneming in de Verenigde Staten, waarvan wij 100% eigenaar zijn. Ook beschikt Jongia over een netwerk van bedrijven in heel Europa, India en China. Zowel de groei in export als die in de thuismarkt zorgden de afgelopen jaren voor een mooie groei voor Jongia. Jongia is onderdeel van Stibbe Management.


RWZI Nieuwveer - slimme slibverwerking

De nieuwe slibverwerking bij de waterzuivering Nieuwveer in Breda-Noord is volop in aanbouw. De installatie krijgt onder meer een aantal opslagtanks en ook een 25 meter hoge slibgistingstank. Klik hier om het complete artikel als pdf te downloaden.


De Machevo & Bulk Vereniging en Jongia Mixing Technology organiseren een interessante sessie over Fluids op dinsdag 5 april vanaf 14.30 tot en met 17.30. De sessie vindt plaats voor de leden op het kantoor van Jongia in Leeuwarden en entree is gratis. Diegenen die lid willen worden van Machevo worden eveneens uitgenodigd om de sessie bij te wonen.

Klik hier voor meer informatie.


Nieuwe website live

Met veel plezier kondigen we de nieuwe website van Jongia aan.

Onze website is volledig vernieuwd en geoptimaliseerd. Door het opgefriste uiterlijk en de verbeterde en geoptimaliseerde inhoud kunnen we onze bezoekers beter dan ooit tevoren informeren. Neem een kijkje op deze website en kom meer te weten over ons bedrijf en onze producten.

Hebt u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Aarzel niet en neem rechtstreeks contact met ons op.


jongia-screenshot-old
Oude website
jongia-screenshot-new
Nieuwe website

Roerapparatuur van JONGIA voor Greenmills’ bioproject

Jongia levert roerapparatuur voor Greenmills' unieke bioproject in de haven van Amsterdam.

Meer over dit unieke project

Op 28 maart 2008 heeft burgemeester Job Cohen de eerste heipaal geslagen voor de constructie van de nieuwe biodieselfabriek van Greenmills aan de Kretaweg in de haven van Amsterdam.

Greenmills zet op een grote schaal restafval en groente- en tuinafval om in biobrandstoffen en groene energie. Het bouwproces kost in totaal € 90 miljoen euro. Verwachting is dat de constructie van deze duurzame productiefaciliteiten wordt voltooid aan het einde van 2009. Zodra de fabriek operationeel is, zal Greenmills ongeveer 130 mensen in dienst hebben.

Greenmills is een gezamenlijk initiatief van Noba BV, Rotie Vetveredeling BV, Tankstorage Amsterdam, Bio Diesel Amsterdam, Orgaworld BV en Tank & Truck Cleaning Amsterdam. Onder de naam Greenmills gebruiken deze bedrijven afvalstromen van diverse processen als grondstoffen voor andere processen – zodat biobrandstoffen en groene stroom kunnen worden geproduceerd.

Greenmills is een fabriek die zichzelf voorziet van elektriciteit en verwarming door organisch restafval te verwerken. Ook zullen de faciliteiten elektriciteit leveren aan de openbare elektriciteitsvoorziening. Greenmills zal voldoende groene stroom produceren om het equivalent van 35.000 huishoudens van elektriciteit te voorzien.
Greenmills zal groene stroom opwekken uit de afvalstromen van bijvoorbeeld de voedingsmiddelen-, dranken-, en tabaksindustrie, evenals de cateringindustrie (afvalolie en -vet die worden gebruikt bij het koken). De nieuwe fabriek zal in totaal per jaar 25 kubieke meter biogas produceren. De warmte die het resultaat is van het opwekken van stroom zal worden gebruikt voor het verwarmen van het tankpark, waarin de olie vloeibaar wordt gehouden en waar ook bio-ethanol wordt geproduceerd. Door groente-, fruit- en tuinafval en ander biologisch afbreekbaar afval te verwerken zullen de faciliteiten ook compost creëren voor gebruik binnen de landbouw en voor tuinieren.

Verder zal de vestiging onderdak bieden aan een volledig geautomatiseerd tankpark met een opslagcapaciteit van meer dan 100.000 kubieke meter. Een andere component is een speciaal opvulstation (servicestation) voor het leveren van door de fabriek geproduceerde biodiesel, bio-ethanol en biogas (methaangas). Er zal genoeg biodiesel worden geproduceerd voor 150.000 auto's of het equivalent hiervan.

Meer over Bio Diesel Amsterdam

Bio Diesel Amsterdam zal ongeveer 100.000 metrische ton aan biodiesel per jaar produceren. De gebruikte grondstoffen zijn afvalolie en -vet die worden gebruikt voor het bereiden van eten door de cateringindustrie.

Meer over Rotie BV

Afvalfrituurolie – die eerder werd gebruikt voor het bereiden van patat en andere frituursnacks – zal worden verzameld, gereinigd en verder worden verwerkt door Rotie BV, die hiervan grondstoffen zal maken geschikt voor de biodieselfabriek. In Nederland is Rotie BV de grootste inzamelaar van afvalolie en -vet. Ook zamelt Rotie andere organische afvalstromen in uit de sector voor etenswaren, drinkwaren en tabak. Grote en kleine ondernemingen leveren elke dag organisch afval aan de bestaande locatie in de gemeente Lijnden. Rotie zal al zijn activiteiten voortzetten op de nieuwe locatie van Greenmills.

Meer over Noba BV

In Nederland is Noba de leidende producent van plantaardige oliën en vetten (geproduceerd op basis van specificaties) voor de sector van dierenvoeding.

Meer over Orgaworld BV

Orgaworld BV bouwt aan een flexibele fermentatie- en compostinstallatie voor het verwerken van huishoudelijk afval (waaronder groente-, fruit- en tuinafval), organische afvalstromen uit de industrieën voor etenswaren, drinkwaren en tabak, en nog veel meer. Het fermenteren van organische materialen produceert biogas, dat kan worden verbrand om elektriciteit en warmte te genereren. Ook kan biogas (methaangas) worden gebruikt als brandstof voor personenauto's, vrachtwagens en bussen.

Kortom, Greenmills is een unieke duurzame joint venture die alle biobrandstoffen en energie produceert vanuit afval en afvalstromen.
 


Nieuwsoverzicht

Jongia Mixing Technology zet volgende week acht roerwerken op transport naar India. Het is het visitekaartje van het Leeuwarder metaalbedrijf voor Azië.

RENÉ VAN BAAL (Leeuwarder Courant) Acht roerwerken en twee reserve-exemplaren staan...
Lees meer

Magnetisch roerwerk voor chemische industrie

Jongia’s laatste ontwikkeling is een magneet gekoppelde roerder, de Magitator, speciaal ontwor...
Lees meer

Jongia bouwt bestaande vergister om met uniek mix concept

Met trots kunnen we meedelen, dat Jongia Mixing Technology via Aan de Stegge in Goor voor het projec...
Lees meer

Industrie draait op mixers van Jongia

"Jongia in Leeuwarden houdt van roeren en mengen. Met industriële mixers zet het bedrijf w...
Lees meer

Mixerfabriek klutst zich naar hoger niveau

Mega-investering maakt omslag mogelijk LEEUWARDEN Bijna niets blijft zoals het was bij Jongia Mix...
Lees meer

Mest vergisten met hout

Artikel Leeuwarder Courant 25 mei 2016 Binnenkort wordt de nieuwe mestvergister op de Dairy Campu...
Lees meer

Internationaal samenwerkingsverband Biogas Leeuwarden bouwt een innovatieve vergister

Het internationaal samenwerkingsverband Biogas Leeuwarden BV, Adverio Engineering BV en Oosterhof Ho...
Lees meer

Vierkante tanks met optimaal vergister-proces

Artikel Bioenergy Inside magazine. Gebroeders Jan en Toine Aben uit Wanroij (Noord-Brabant)&...
Lees meer

Nauwe samenwerking tussen Titan Projects & Jongia

Jongia werd door Titan Projects, specialist in het wereldwijd leveren van complexe procesapparatuur,...
Lees meer