U bent hier:
»
Geschiedenis

Geschiedenis van Jongia

Jongia NV is opgericht in 1937 in Leeuwarden. Aanvankelijk was het een technisch handelsbedrijf in alles van moeren en bouten en tot draaibanken en freesmachines.


Van de vroege jaren tot nu

historic brochure Jongia

Jongia ontwikkelde zich tot een productie- en engineeringsfirma. Tijdens de eerste decennia richtte de onderneming zich vooral op de zuivelsector, die belangrijk was in de regio. Zelfs toen waren mixers al een onderdeel van Jongia’s leverprogramma.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw nam Jongia van Stork Plaatwerk Velsen de roer- en mengpoot over. Jongia ging zich toen ook richten op roerders en mengers voor de chemische industrie, waarbij het optimaal profiteerde van Storks jarenlange ervaring op dit vakgebied.

Tegenwoordig bestaan de kernactiviteiten van Jongia uit het ontwerpen, engineeren en de produceren van toonaangevende roer-en mengapparatuur in het hogere marktsegment.


De bedrijfsnaam Jongia

De bedrijfsnaam Jongia is afgeleid van de achternaam van de oprichters (De) Jonge. De i van "ingenieursbureau" en de a van "apparatenbouw" zijn toegevoegd aan Jong.