In een uitgebreide ceremonie opende de HEINKEL Drying and Separation Group een nieuwe assemblage hal en kantoren op 15 November 2017 in Foshan naast het Southern metropolis Guangzhou in China. Hiermee versterkt de HEINKEL Group haar aanwezigheid en concurrentiepositie in Azië. Jongia, als deelnemer van de groep, zal veel profijt genieten van de nieuwe kansen die hiermee gecreëerd zijn.

Meer dan 150 gasten, inclusief vertegenwoordigers van de consulaten, autoriteiten en instituties zowel als vele klanten, woonden de officiële opening van het nieuwe gebouw in het industry park Zhangcha Town bij. Het management team van de HEINKEL Group met hun merken BOLZ-SUMMIX, COMBER, JONGIA en HEINKEL inaugureerden het gebouw op 15 november 2017 met internationale gasten – een nieuwe mijlpaal voor de uitbreiding van de groep in de Aziatische markt, naast de bestaande kantoren in Wuxi vlakbij Shanghai, zowel als Singapore en Mumbai.

Centrifuges, drogers, filter drogers, roerwerken en mixers voor de Chinese markt zullen lokaal geassembleerd worden in Foshan. De productie zowel als het ontwerp en de engineering zullen in Europa blijven. Herbert Haas, general manager van HEINKEL Foshan, ziet grote voordelen: “Met de opening van de nieuwe assemblagehal zullen onze Aziatische klanten profiteren van technologie en know-how `made in Europe`. Tegelijkertijd zullen onze producten meer competitief worden en breiden we onze lokale operatie uit in China“.

De inauguratie met vele sprekers op hoog niveau werd vergezeld door een feestelijk diner, evenals een traditionele leeuwendans en muzikale acts. Vóór de officiële viering konden de gasten de indrukwekkende assemblagehal bezoeken en zichzelf overtuigen van de uitstekende kwaliteit van de getoonde machines en apparatuur voor scheiding van vaste stof van vloeistof en roerapparatuur. Daarnaast werd een workshop georganiseerd voor de klanten met het laatste nieuws over producten, innovaties en hoogtepunten.

“Met deze vestiging in het industry park Zhangcha Town betreden wij niet nieuw terrein”, zei Philip Stibbe in zijn openingstoespraak, hoofd en eigenaar van Stibbe Management BV en HEINKEL Drying and Separation Group. “Met de AMS Group, onderdeel van de Stibbe Management groep van bedrijven, hebben we al eerder bewezen in staat te zijn om een succesvolle business op te zetten in de Foshan regio.”

Met de opening van de nieuw locatie heeft de HEINKEL Group optimale condities gecreëerd voor positieve business development in China en daarmee versterkt de groep haar concurrentiepositie en aanwezigheid in deze brede markt.