Jongia Mixing Technology is meer dan succesvol geweest bij het opstarten van ons unieke biogas roerwerk bij Thorsø Biogas, onze eerste klant in Denemarken. Om de biogasproductie, het mengproces, de mechanische betrouwbaarheid en de levensduur te verbeteren, hebben we het roerwerk van een wereldwijd bekende roerwerkleverancier in biogas vervangen door Jongia’s eigen unieke biogasroerwerk.

Een nieuwe, probleemoplossende aanpak

Het roerwerk van Jongia loste in zeer korte tijd een aantal problemen op. De drijflaag werd volledig opgelost, van sedimentatie was geen sprake meer. Daarnaast zijn mechanische problemen die voorheen opspeelden nu verleden tijd.

Thorsø Biogas heeft de vergister gevuld met oude biomassa, toen het bestaande roerwerk door dat van Jongia werd vervangen. Dat resulteerde in een grote drijflaag (de eerste video). Het nieuwe, innovatieve roerwerk werd opgestart en het duurde slechts 3 tot 4 dagen voordat de grote drijflaag verdween (de tweede video). Dit was te danken aan een goed gecontroleerde vloeistofstroom in de vergister, van boven naar beneden, om de hoogste overdracht van organisch naar biogas te verzekeren. Een van onze unieke ontwerpkenmerken is dat de restroerder fungeert als een opnieuw draaiende turbine dicht boven de bodem, waardoor de kans op sedimentatie minimaal is.

Bekijk de video’s!

  • Eerste video: probleem van de drijflaag, het nieuwe Jongia-roerwerk wordt opgestart!
  • Tweede video: probleem opgelost. De roerder van Jongia draait erg soepel, in plaats van een drijflaag en sedimentatie is de inhoud van de vergister nu homogeen.

Waarde toevoegen en winst verhogen

De slimme technologie van Jongia voegt waarde toe door Thorsø Biogas in staat te stellen meer biogas te produceren als duurzame energie, met dezelfde hoeveelheid / type grondstof en lagere operationele kosten.

We hebben onszelf uitgedaagd en dagen nu de biogasmarkt uit om voor de hoogste prestaties en winst te gaan met onze bewezen en innovatieve industriële roertechniek!

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project bij Thorsø Biogas? Neem contact op met onze biogasspecialist Bart Brouwer via b.brouwer@jongia.com / +31 (0) 6 15095242 of neem contact op met Brian Laursen van Thorsø Biogas via bl@thorsobiogas.dk / +45 86966400.

 

Meer weten over onze andere innovatieve oplossingen? Lees meer over Liquidz.