Jongia’s laatste ontwikkeling is een magneetgekoppelde roerder, de Magitator, speciaal ontworpen voor chemische processen waar preventie van lekkage en productcontaminatie de hoogste prioriteit heeft. Het unieke ontwerp zorgt voor een hermetisch afsluiting waardoor geen mechanische afdichting nodig is. Dit type roerwerk kan toegepast worden in bijna elke chemische omgeving, inclusief processen waar hydrosulfinezuur, fluorwaterstofzuur, aminen, cyclische aromaten, isocyanides en NaOH worden gebruikt.

Jongia’s Magitator, een magneetroerwerk, heeft een revolutionair en robuust ontwerp. Sleutelelementen in het ontwerp zijn de stijfheid van de as, het keramische lager en de magnetische koppeling. De stijfheid van de as zorgt voor minimale vibratie en het hermetisch afgesloten ontwerp garandeert dat er geen contact of contaminatie zal plaatsvinden tussen het product en de buitenomgeving. Verder is de noodzaak voor een afdichtingssysteem geëlimineerd door het gebruik van een magnetische koppeling.

Chemische toepassingen

De nieuwe en gepatenteerde Magitator is een magneetroerwerk dat speciaal ontwikkeld is voor de chemische en farmaceutische industrie, waar bedrijven met uitdagingen zoals productcontaminatie, exotherme reacties en het werken met zeer agressieve producten te maken hebben.

De Magitator kan toegepast worden in processen met vloeistoffen met lage viscositeit zoals bij de productie van:

  • Alcoholderivaten
  • Amiden
  • Chloorderivaten
  • Aromatische koolwaterstoffen
  • Verfijnde chemicaliën
  • Stookoliën

De Magitator kan gemonteerd worden in de wand of de bodem van de tank. Een motor wordt geselecteerd uit een reeks van 0,5 – 37 kW, afhankelijk van het proces en de productkenmerken.

Alle merken aan motoren/aandrijvingen kunnen geleverd worden, ook explosiebestendige motoren voor ATEX Zone 1. Elke Magitator wordt op maat gemaakt voor het proces van de klant.

Reinigbaarheid

De reinigbaarheid van het ontwerp voldoet aan de meest stringente eisen met betrekking tot CIP en SIP volgens EHEDG, FDA/EC1935:2004. Naast de nadruk op het hygiënisch ontwerp, is de magneetroerder ook gemaakt voor een onderhoudsvrije levensduur.

  • Geen noodzaak voor reparaties aan de afdichting
  • Makkelijk schoon te maken roerelement
  • Eenvoudige separatie van de motor en roerwerk

De Magitator reduceert onderhoudskosten significant!