Bij het vernieuwen van de mixer, ook bekend als de Sydmikser, koos Jongia voor een uniek afsluitapparaat waarmee een opslagtank kan worden afgesloten van de omgeving. Het is gebaseerd op een externe afsluiter, dat wanneer deze geactiveerd is, er geen radiale / axiale verplaatsing van de as is. Jongia heeft de conische afdichting zo ontworpen dat de conische ring (gemonteerd op de as) in de conische afdichting wordt getrokken. Op die manier blijft de as (inclusief lagers en afdichting) op zijn plaats, terwijl de conische ring wordt gesloten. Als de afsluiter eenmaal is ingeschakeld, kan de afdichting eenvoudig worden vervangen door de geïmmobiliseerde as. Vanwege de open constructie van de mixer is het afsluitapparaat gemakkelijk toegankelijk met slechts een schroefsleutel.

 

Het unieke ontwerp heeft al erkenning gekregen van klanten zoals Total raffinaderij, Koole Tankstorage Minerals, VOPAK en Odfjell-terminals. Deze eindgebruikers hebben gekozen voor de open constructie site-entry mixers in combinatie met een dubbel mechanisch afdichtingssysteem. Hierdoor worden maximale veiligheid en emissiebeheersing op locatie gewaarborgd.

Het ontwerp van de Sydmiksers hebben een levenscyclus van 20 jaar en vereisen slechts het minimum aan OPEX-kosten. Hoewel de mixer een gestandaardiseerd modulair ontwerp heeft, zal elke mixer worden ontworpen en toegewijd aan de procestoepassing. Elke mixer die in onze werkplaats wordt vervaardigd, moet voldoen aan de eisen van een speciaal ontwikkeld testprotocol. Deze tests omvatten onder meer een drooglooptest, vibratietest en geluidmetingstest. Alle mixers worden volledig in de werkplaats van Jongia geassembleerd voor de testcyclus en worden daarna klaargemaakt voor transport.

Klik hier voor meer informatie over de RWM en zijn unieke functies.