Jongia werd door Titan Projects, specialist in het wereldwijd leveren van complexe procesapparatuur, gevraagd om roerders aan te bieden voor een project in de zoutwinning in Oostenrijk. Meer dan negen maanden lang werd er samen met Titan gewerkt aan het finetunen van de roerderspecificaties om te voldoen aan de eisen van de eindklant en zo de order binnen te halen.

Jongia had ervaring met roerders in de zoutwinning bij Frisia Zout in Harlingen, onderdeel van ESCO (European Salt company). Daar leverden wij roerders die al ongeveer 20 jaar draaien in een soortgelijke toepassing. Het onderhoud van deze roerders wordt overigens ook door ons verzorgd. Deze prima referentie in combinatie met CFD analyses, onze flexibele opstelling, snelle reacties en de gezamenlijke (proces)technische discussies waren bepalend en overtuigden zowel Titan als de eindklant van onze kunde en kennis. Uiteindelijk waren wij daardoor de concurrentie voor.

Het Project

Vanzelfsprekend zijn wij er trots op dat Titan ons de opdracht gaf voor dit prestigieuze project. De order bestaat uit de levering van 4 roerders, 3 vervangende assen voor bestaande roerders en installatie en supervisie op locatie door onze ervaren servicetechnici. Efficiëntie en roergraad waren focuspunten bij dit project waarvoor wij dankzij onze kennis van roertechniek en state of the art engineering de opdracht kregen.

Roerefficiëntie 

De 4 roerders zijn speciaal ontworpen om de tijd benodigd voor clarificatie van de vloeistof met meer dan 50% te verminderen. Het uiteindelijke resultaat was een vermindering van de benodigde tijdsduur met 65%. Drie van de geleverde roerders worden gebruikt om CO2 te in te brengen in een vloeibare substantie. Het ontwerp van de sparger samen met speciale roerelementen zorgden voor een meer dan 50% kortere reactietijd.

Onze klant aan het woord

Koos Boersma, een van de eigenaren en directeur van Titan Projects, verwoordt het zo: “Wij hadden meteen al bij de eerste gesprekken met Jongia een goed gevoel over hun expertise en de goede referenties die ze hebben in deze markt en dan met name bij Frisia Zout. Voor het project Frisia was de mede-eigenaar van onze Amerikaanse vestiging constructie manager en het proces is gelijk aan dat in het Oostenrijkse zoutwinningsproject. Uiteindelijk waren het Jongia’s flexibiliteit in het met ons meedenken in de pre-engineeringsfase en hun snelle reacties die de doorslag gaven om met hen in zee te gaan. Jongia was de concurrentie een stap voor en het werk dat ze deden in het voortraject was helder en overtuigend. Ik ben erg tevreden over de nauwe samenwerking met Jongia en over de procesgarantie die ze afgaven voor wat betreft de werking van de roerder die onze verwachtingen overtrof!”

Installatie & Ingebruikstelling

Onderdeel van de levering was de installatie en ingebruikname van de roerwerken en assen. Onze gespecialiseerde servicemonteurs reden in hun goed uitgeruste servicevoertuigen naar de locatie in Oostenrijk. De installatie werd in korte tijd tot tevredenheid uitgevoerd en daardoor kon de ingebruikstelling binnen het gestelde tijdspad plaatsvinden. De eindklant is erg tevreden over onze hands-on vaardigheden en onze kennis en kunde van roerders en natuurlijk niet in de laatste plaats over de werking van de roerders die de verwachtingen ruimschoots overtreft!

Dankzij deze succesvolle levering heeft Titan ons de opdracht gegund voor nog eens 4 roerwerken.

Van dichtbij

Teamwork!

Hier ziet u een foto van het trotse team achter deze prestatie. De foto geeft meteen ook een goed beeld van de indrukwekkende afmetingen van het roerwerk..