Voedingsmiddelen

Roeren is een sleutelproces in de voedselbereiding bestemd voor menselijke consumptie. De steeds veranderende eisen van zowel de klant als de regelgevende kant maken mengtechnieken een uitdaging. Jongia’s experts zorgen ervoor dat u het juiste roerwerk voor uw specifieke toepassing kunt inzetten, ongeacht of u roert op kleine schaal of grote hoeveelheden verschillende ingrediënten mengt.

Een constante productkwaliteit en de stringente wettelijke eisen met betrekking tot voedselveiligheid zijn uw eerste zorg, maar u wilt tegelijkertijd maximaal rendement op uw investeringen. Verlaging van de productiekosten en de total cost of ownership door het gebruik van energie-efficiënte apparatuur en onderhoudsarme systemen zullen u helpen dat doel te bereiken. De verkorting van batchtijden leidt ertoe dat minder of kleinere premix en opslagtanks nodig zijn, wat uw investeringsrendement verbetert.

Binnen de voedingsmiddelenindustrie zijn er verschillende soorten roerprocessen voor vloeistof-vloeistof of vaste stof-vloeistof. Voorbeelden van processen zijn mengen, opslag, dispergeren, oplossen, warmteoverdracht, gasdispersie, emulsies, etc. Bij het ontwerpen van een roerwerk houdt Jongia rekening met zaken als viscositeit en dichtheidsgedrag van de betrokken producten, evenals vatgeometrie en capaciteiten voor koeling/warmteoverdracht.

Toepassingen

Eetbare olie

Zetmeel

Chocolade

Diervoeding

Sausen

Margarine

Snoep

Babyvoeding

Daag ons uit om uw proces te verbeteren

Andere voedingsmiddelenindustrieën

ZUIVEL

DRANKEN