Zuivel

De wereldwijde consumptie van vloeibare zuivelproducten blijft snel groeien. Melk is nog steeds goed voor de grootste volumes, maar producten met toegevoegde waarde groeien nog sneller. De zuivelindustrie heeft zijn wortels in Nederland, meer specifiek in de provincie Friesland, en zit in het DNA van Jongia als een Fries bedrijf.

Verwerkte melk is de basis voor veel verschillende zuivelproducten. Ze kunnen grofweg worden onderverdeeld in de volgende productgroepen:

  • Consumentenproducten, zoals melk, yoghurt, desserts etc.
  • Kaas & boter
  • Ingrediënten

De eisen van de consument veranderen voortdurend, wat van invloed is op het productieproces. Tegelijkertijd is het belangrijk voor de zuivelindustrie om de impact op het milieu te verminderen. Dit is waar energie-efficiëntie van pas komt. Over het algemeen is het streven van Jongia altijd geweest om maximale resultaten te bereiken met een minimaal vermogen. De impact op het milieu wordt ook verminderd door afvalverwerking, waarover u meer kunt lezen in de sectie Bio-economie & Milieutechnologie.

Toepassingen

Melk

Room

Wei

IJs

Yoghurt

Yoghurtdrankjes

Kaas

Lactose

Daag ons uit om uw proces te verbeteren

Andere Voedingsmiddelenindustrieën

VOEDINGSMIDDELEN

DRANKEN