‘De tank is 20.000 liter, dus je kunt je voorstellen hoe groot het roerwerk is!’ Met die woorden introduceert directeur Johan Postma het imposante, zes ton wegende roerwerk dat zich op dit moment in het test center van Jongia bevindt. Het top-entry roerwerk is besteld door een klant in Amerika, die zich bezighoudt met de productie van lijm. In het verleden werden hier al kleinere roerwerken geleverd door Jongia; het laatste roerwerk was bestemd voor een tank met een inhoud van 5000 liter. De klant schaalt het productieproces op, dus is er ook een groter roerwerk nodig.  

3D scan roerwerk

Uitgebreid testproces

Het top entry roerwerk wordt in het test center uitgebreid getest. Testen heeft niet alleen het doel om de mechanische prestaties van het roerwerk te controleren, maar ook om de uiteindelijke toepassing in het productieproces te beoordelen. Dat gebeurt niet horizontaal, maar vindt dankzij de grote capaciteit in het test center verticaal plaats: volledig conform de uiteindelijke toepassing in de tank. Als het testproces succesvol voltooid is, wordt het roerwerk geassembleerd voor transport naar de productielocatie.  

Hoewel het nieuwe roerwerk tot stand is gekomen met gedegen voorkennis dankzij jarenlange procesoptimalisaties (er zijn immers al eerder roerwerken geleverd voor deze toepassing) en uitgebreide testrondes, is het bij dit roerwerk mogelijk om ook in de toekomst in te spelen op eventuele procesoptimalisaties bij de klant. De draaisnelheid van beide delen van het roerwerk kan namelijk altijd ter plaatse worden bijgesteld. Het roerwerk biedt dus niet alleen een sluitende oplossing voor het productieproces zoals dat op dit moment plaatsvindt en een optimale afdichting, maar ook flexibiliteit.  

Total Cost of Ownership (TCO)

Bij de ontwikkeling van het top entry roerwerk is vergaand rekening gehouden met aspecten als toekomstige investeringen, energieverbruik en onderhoudskostenHet roerwerk biedt een duurzame totaaloplossing waarmee de klant lange tijd vooruit kan en met de laagst mogelijke TCO het best mogelijke procesresultaat behaaltDaarin levert Jongia een belangrijke toegevoegde waarde.  

Meer informatie?
Meer informatie over dit project of wat Jongia voor uw productieprocessen kan betekenen? Neem dan contact met ons op